Tankefeltterapi

Tankefeltterapi (TFT) efter Roger Callahans originale metode.

Tankefeltterapi er en teknik til at fjerne alle former for uhensigtsmæssige ubehag – følelser, tanker og handlinger.
 
Vi arbejder ud fra tesen om, at alle ubearbejdede følelser, oplevelser og situationer sætter sig som energetiske forstyrrelser i vores system. Det betyder at vi, når vi møder forskellige situationer reagerer uhensigtmæssigt på disse. Vi sidder fast i en gammel oplevelse eller situation.

Tankefeltterapi opløser disse forstyrrelser, og lader dig møde oplevelser, erindringer og situationer problemfrit og uden ubehag.

Tankefeltterapi arbejder ud fra TCM (Traditionel Chinese Medicin) og benytter tapping på akupunkturpunkter til at opløse ubalancerne.

Roger Callahans originale metode

Roger Callahans metode tager udgangspunkt i kinesiologisk armtest. Jeg spørger din krop/din underbevidsthed og lader den guide mig, og finder derved dine personlige og helt unikke behandlingspunkter.

Disse behandlingspunkter er unikke for lige præcis den ubalance vi arbejder med i et givent øjeblik. En anden ubalance beder måske om andre punkter.

Den individuelle testmetode betyder at succesraten er væsentlig højere, end ved at benytte fastlagte behandlingspunkter; de såkaldte algoritmer.

Tankefeltterapi er ganske fantastisk til at hjælpe dig gennem transformationsfasen ved et navneskift

Tankefeltterapi bruges effektivt i forhold til angst, traumer, ptsd, afhængighed, selvværdsproblemer, fobier, manglende livsglæde, grænsesætning.

Tankefeltterapeut Henriette Elvergaard
Bryd fri af dine begrænsninger.

Kontakt mig, hvis du ønsker en session

Mere om Tankefeltterapi

Tankefeltterapi er baseret på den forudsætning, at organer består af energifelter, og at ubalancer i dette system forårsager fysiske og følelsesmæssige problemer.

Ubalancer kan korrigeres ved at tappe let på specifikke energipunkter i bestemte sekvenser for at gendanne den enkeltes sundhed og velvære. Tankefeltterapi giver hurtige, varige resultater i behandlingen af ​​forskellige psykologiske tilstande, herunder fobier, afhængighed, angst, traumer og depression.

Udvikling af tankefeltterapi

Tankefeltterapi blev udviklet af den amerikanske psykolog Roger Callahan.

Ved at kombinere moderne psykoterapi og østlig tradition trækker den stærkt på gammel kinesisk medicinsk praksis, herunder akupressur og akupunktur, som understreger tilstedeværelsen af ​​et internt energisystem.

Disse helingsmetoder er baseret på viden om, at energi strømmer langs et netværk af veje i kroppen, og at blokeringer i systemet resulterer i fysisk sygdom. Hver vej, også kaldet en “meridian”, involverer sit eget sæt indre organer og ender ved et bestemt punkt på hudens overflade.

Stimulering af meridianendepunkter ved at påføre tryk (akupressur) eller indsætte nåle (akupunktur) fjerner blokeringer, gendanner en normal strøm af energi og dermed et sundt og velfungerende fysisk helbred.

I Tankefeltterapi har Callahan tilpasset og udvidet disse østlige principper til behandling af psykologiske problemer.

Callahan begyndte at afvige fra traditionelle psykoterapeutiske metoder efter at have afsluttet sin uddannelse i anvendt kinesiologi. Anvendt kinesiologi er en procedure udviklet af kiropraktor George Goodheart. Goodheart konkluderede, at muskelstyrken ikke kun var påvirket af fysiske forhold, men af ​​tanker og følelser. Han teoretiserede også, at specifikke muskler var forbundet med forskellige meridianer.

Anvendt kinesiologi involverer at teste den relative styrke af forskellige muskler for at bestemme, hvilken meridian der er involveret i et fysisk eller følelsesmæssigt problem. Callahan har senere inkorporeret nogle af Goodheart’s diagnostiske metoder i sin egen unikke tilgang til terapi.

Historien om Mary

Inspirationen til udviklingen af ​​Callahans nye tilgang kom i 1980, da han med succes eksperimenterede med fingertryk for at behandle en kvindes vandfobi.

Kvinden, kendt som Mary, havde gjort begrænsede fremskridt efter flere måneders kognitiv terapi. Bevæbnet med sin viden om anvendt kinesiologi prøvede Callahan en anden tilgang.

Marys frygt ofte blev oplevet som en “syg følelse” i hendes mave, og han besluttede at banke på akupressurpunkterne under hendes øje. Disse er forbundet med maven. Dette resulterede i en pludselig, uventet opløsning af Marys fobi. Dette fik Callahan til at begynde sin søgning efter akupressurpunkter knyttet til andre forhold.

I løbet af de næste to årtier udviklede og forbedrede Callahan sin teknik, som han siden har lært tusinder af enkeltpersoner.

Tankefelter og forstyrrelser

I Tankefeltterapi bliver tankebegrebet udtrykt, som energi bundet i et immaterielt system kendt som et tankefelt. Forskellige tankemønstre er forbundet med forskellige tankefelter.

Energi strømmer gennem hvert tankefelt, men stien kan blive blokeret, hvilket resulterer i energiopbygninger eller forstyrrelser.

Disse forstyrrelser kan være forårsaget af negative livsbegivenheder, såsom traumer eller død af en elsket. De resulterer i de fysiske og psykologiske symptomer, som personer, der søger terapi, oplever.

Ifølge Callahan er forstyrrelser “Den grundlæggende årsag til alle negative følelser.”

Terapeutens rolle i Tankefeltterapi er at hjælpe mennesker i terapi med at eliminere disse forstyrrelser, så opbygget energi kan frigøres og fjerne årsagen til symptomerne.

Individuel diagnosticering

Dette er proceduren, der anvendes af terapeuten til at bestemme den korrekte tappesekvens, der skal anvendes på klienten.

Teknikken er afledt af anvendt kinesiologi og involverer at personen i terapi berører forskellige meridianpunkter, mens terapeuten tester styrken af ​​en muskel, normalt armmusklen.

Den relative styrke af musklen, når der berøres hvert meridianpunkt, bruges til at identificere korrekte behandlingssteder. Det antages, at musklen vil teste stærkt, når et korrekt behandlingspunkt er placeret.

En tappesekvens kan derefter udvikles baseret på de identificerede punkter.

Psykologisk reversering:

Callahan brugte dette udtryk til at beskrive en tilstand, der forhindrer folk i at reagere på, hvad der ellers ville være effektiv behandling.

Han opfandt dette udtryk efter at have observeret, at ikke alle mennesker oplevede forbedringer efter at have deltaget i Tankefeltterapi.

Ifølge Callahan er psykologisk reversering præget af negativ tænkning og en tendens til selvsabotage.

En person, der bebrejder sig selv for en anden persons død, eller som ikke synes, de fortjener at blive hjulpet, kan beskrives som at have en psykologisk reversering.

Da dette udgør en barriere for vellykket behandling, er der udviklet specifikke teknikker til at omgå denne tilstand.

Tankefeltterapi repræsenterer en betydelig afvigelse fra de typiske måder, hvorpå psykologiske problemer opfattes, diagnosticeres og behandles.

I stedet for at se psykologisk lidelse som en mental funktion, mener Callahan, at den er kodet i kroppens energisystem, et aspekt af individet, der ikke kan tilgås gennem traditionel samtaleterapi. Den terapeutiske proces i Tankefeltterapi er derfor meget forskellig fra dem, der anvendes i mere konventionelle tilgange.

Praktisk i sessionen

I Tankefeltterapi bliver klienten først bedt om at tænke over det problem, de står over for, og vurdere deres ubehag på en subjektiv enhed af ubehag (SUD), der spænder fra 0 eller 1 til 10. 10 repræsenterer det højeste niveau af ubehag, og 0 eller 1 repræsenterer det fuldstændige fravær af ubehag. Ændringer i SUD anvendes under hele terapien til at måle effektiviteten af ​​behandlingen.

Efter instruktion guides klienten i at tappe på de forskellige meridianpunkter, der er forbundet med energiubalancen, mens de fokuserer på det problem, der behandles. Det er vigtigt, at der fokuseres på det emne, der bragte dem til terapi, da dette “afstemmer” det relevante tankefelt og aktivere forstyrrelsen, der forårsager deres symptomer.

Tankefeltterapi er en effektiv og hurtigtvirkende form for terapi, til at fuldstændig eliminering af symptomer på kun en eller få sessioner.

Imidlertid kan komplekse problemer kræve et forløb.