Meditation

Mange har brug for støtte og at blive guidet ind i meditation.

Jeg har skabt en samling af forskellige meditationer, der støtter dig i din proces til et lykkeligere, friere og mere selvkærligt liv.

Meditationerne er til evigt eje, når de er hentet ned.

Meditation og Visualisering

Prisen pr. meditation er 95,-

Sjælslys Meditation

Healingsmeditation

Antistress Meditation

Kærlighedsmeditation


Info om Meditation

Meditation er at træne dit sind til at fokusere og omdirigere dine tanker.

Du kan bruge det til at øge bevidstheden om dig selv og dine omgivelser. Mange mennesker tænker på det som en måde at reducere stress og udvikle bedre koncentration på.

Du kan bruge meditation til at få kontakt med dig selv og dermed blive opmærksom på dit potentiale fremfor dine begrænsninger.

Meditationens gode egenskaber er grundigt undersøgt og herunder er en gennemgang af de mest validerede fordele.

1. Reducerer stress

Stressreduktion er en af ​​de mest almindelige grunde til, at folk mediterer.

Flere forsøg har konkluderet, at meditation lever op til sit ry for stressreduktion.

Normalt forårsager mental og fysisk stress øgede niveauer af stresshormonet kortisol . Dette producerer mange af de skadelige virkninger af stress, såsom frigivelse af inflammatoriske kemikalier kaldet cytokiner.

Disse effekter kan forstyrre søvn, fremme depression og angst, øge blodtrykket og bidrage til træthed og overskyet tænkning.

I en 8-ugers undersøgelse reducerede en meditationsstil kaldet “mindfulness meditation” inflammationsresponset forårsaget af stress.

2. Kontrollerer angst

Meditationspraksis kan reducere stressniveauer, hvilket betyder mindre angst.

En metaanalyse, der omfattede næsten 1.300 voksne, viste, at meditation kan mindske angst. Især var denne effekt stærkest hos dem med de højeste niveauer af angst.

En undersøgelse viste også, at 8 ugers mindfulness-meditation hjalp med at reducere angstsymptomer hos mennesker med generaliseret angstlidelse sammen med stigende positive selvudtalelser og forbedret stressreaktivitet og mestring.

En anden undersøgelse hos 47 personer med kronisk smerte viste, at gennemførelsen af ​​et 8-ugers meditationsprogram førte til mærkbare forbedringer i depression, angst og smerte i løbet af 1 år.

3. Fremmer følelsesmæssig sundhed

Meditation kan føre til forbedret selvbillede og et mere positivt livssyn.

For eksempel fandt en gennemgang af behandlinger, der blev givet til mere end 3.500 voksne, at mindfulness-meditation forbedrede symptomer på depression.

Tilsvarende viste en gennemgang af 18 undersøgelser, at personer, der fik meditationsterapi, oplevede reducerede symptomer på depression sammenlignet med dem i en kontrolgruppe.

En anden undersøgelse viste, at personer, der afsluttede en meditationsøvelse, oplevede færre negative tanker som reaktion på at se negative billeder sammenlignet med dem i en kontrolgruppe.

Inflammatoriske kemikalier kaldet cytokiner, som frigives som reaktion på stress, påvirke humør og føre til depression. En gennemgang af flere undersøgelser antyder, at meditation også kan reducere depression ved at sænke niveauerne af disse cytokiner.

4. Forbedrer selvbevidsthed

Meditation kan hjælpe dig med at udvikle en stærkere forståelse af dig selv og hjælpe dig med at vokse ind i dit bedste selv.

Selvundersøgelsesmeditation har til formål at hjælpe dig med, at udvikle en større forståelse af dig selv og hvordan du forholder dig til dem omkring dig.

Andre former lærer dig at genkende tanker, der kan være skadelige eller selvdestruktive. Ideen er, at når du får større opmærksomhed om dine tankevaner, kan du styre dem mod mere konstruktive mønstre.

I en anden undersøgelse oplevede 153 voksne, reducerede følelser af ensomhed og øget social kontakt sammenlignet med dem i en kontrolgruppe.

5. Forlænger opmærksomhedsspændingen

Meditation med fokuseret opmærksomhed er som vægtløftning for din opmærksomhed. Det hjælper med at øge styrken og udholdenheden af ​​din opmærksomhed.

En undersøgelse fandt, at folk, der lyttede til en meditationslydfil, oplevede forbedret opmærksomhed og nøjagtighed under udførelsen af ​​en opgave sammenlignet med dem i en kontrolgruppe.

En lignende undersøgelse viste, at folk, der regelmæssigt praktiserede meditation, klarede sig bedre på en visuel opgave og havde større opmærksomhed end dem uden nogen meditationserfaring.

Selv meditation i en kort periode hver dag kan være til gavn for dig. En undersøgelse viste, at meditation i kun 13 minutter dagligt forbedrede opmærksomhed og hukommelse efter 8 uger.

6. Kan reducere aldersrelateret hukommelsestab

Forbedringer i opmærksomhed og klarhed i tænkning kan hjælpe med at holde dit sind ungt.

Kirtan Kriya er en metode, der kombinerer et mantra eller en sang med gentagne bevægelser af fingrene for at fokusere dine tanker. Undersøgelser hos mennesker med aldersrelateret hukommelsestab har vist, at det forbedrer ydeevnen ved neuropsykologiske tests.

Ud over at bekæmpe normalt aldersrelateret hukommelsestab kan meditation i det mindste delvist forbedre hukommelsen hos patienter med demens. Det kan ligeledes hjælpe med at kontrollere stress og forbedre mestring hos dem, der tager sig af familiemedlemmer med demens.

7. Kan skabe venlighed

Nogle typer meditation kan især øge positive følelser og handlinger over for dig selv og andre.

Metta, en form for meditation, også kendt som kærlig godhedsmeditation, begynder med at udvikle venlige tanker og følelser over for dig selv.

Gennem praksis lærer folk at udvide denne venlighed og tilgivelse eksternt, først til venner, så bekendte og i sidste ende fjender.

En metaanalyse af 22 undersøgelser af denne form for meditation demonstrerede dens evne til at øge folks medfølelse med sig selv og andre.

En undersøgelse på 100 voksne, der blev tilfældigt tildelt et program, der omfattede meditation med kærlig venlighed, viste at disse fordele var dosisafhængige.

Med andre ord, jo mere tid folk tilbragte i ugentlige meditationspraksis, jo mere positive følelser oplevede de.

En anden undersøgelse af 50 universitetsstuderende viste, at øvelse af meditation 3 gange om ugen forbedrede positive følelser, interpersonelle interaktioner og forståelse af andre efter 4 uger.

8. Kan hjælpe med at bekæmpe afhængighed

Den mentale disciplin, du kan udvikle gennem at meditere, kan hjælpe dig med at bryde afhængigheder ved at øge din selvkontrol og bevidsthed om udløsere for vanedannende adfærd.

Forskning har vist, at meditation kan hjælpe folk med at lære at omdirigere deres opmærksomhed, styre deres følelser og impulser og øge deres forståelse af årsagerne bagved.

En undersøgelse på 60 personer, der fik behandling for alkoholforstyrrelse, viste at øve transcendental meditation var forbundet med lavere niveauer af stress, psykisk lidelse, alkoholbehov og alkoholbrug efter 3 måneder.

Meditation kan også hjælpe dig med at kontrollere madbehov. En gennemgang af 14 undersøgelser viste, at mindfulness-meditation hjalp deltagerne med at reducere følelsesmæssig spisning.

9. Forbedrer søvnen

Næsten halvdelen af ​​befolkningen vil på et eller andet tidspunkt kæmpe med søvnløshed.

En undersøgelse sammenlignede mindfulness-baserede meditationsprogrammer og fandt ud af, at mennesker, der mediterede, sov længere og havde forbedret søvnløshedsgrad. Dette sammenlignet med dem, der havde en ikke-medicinsk kontroltilstand.

At blive dygtig til at meditere kan hjælpe dig med at kontrollere eller omdirigere det tankemylder, der ofte fører til søvnløshed.

Derudover kan det hjælpe med at slappe af i din krop, frigøre spændinger og placere dig i en fredelig tilstand, hvor du er mere tilbøjelige til at falde i søvn.

10. Hjælper med at kontrollere smerter

Din opfattelse af smerte er forbundet med din sindstilstand, og den kan hæves under stressende forhold.

Nogle undersøgelser tyder på, at inkorporering af meditation i din rutine kan være gavnligt for at kontrollere smerter.

For eksempel konkluderede en gennemgang af 38 undersøgelser, at mindfulness-meditation kunne reducere smerte, forbedre livskvaliteten og mindske symptomer på depression hos mennesker med kronisk smerte.

En stor metaanalyse af undersøgelser, der indskrev næsten 3.500 deltagere, konkluderede, at meditation var forbundet med nedsat smerte.

11. Kan sænke blodtrykket

Meditation kan også forbedre den fysiske sundhed ved at reducere belastningen på hjertet.

Over tid får højt blodtryk hjertet til at arbejde hårdere for at pumpe blod, hvilket kan føre til dårlig hjertefunktion.

Højt blodtryk bidrager også til åreforkalkning eller en indsnævring af arterierne, hvilket kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde.

En metaanalyse af 12 undersøgelser med næsten 1000 deltagere viste, at meditation hjalp med at reducere blodtrykket. Dette var mere effektivt blandt ældre og dem, der havde højere blodtryk inden undersøgelsen.

En gennemgang konkluderede, at flere typer meditation medførte lignende forbedringer i blodtrykket.

Delvis ser det ud til, at meditation styrer blodtrykket ved at afslappe nervesignalerne, der koordinerer hjertefunktionen, blodkarets spænding og “kamp-eller-flugt” -responset, der øger årvågenhed i stressede situationer.

12. Tilgængelig hvor som helst

Folk praktiserer mange forskellige former for meditation, hvoraf de fleste ikke kræver specialudstyr eller plads. Du kan øve med kun et par minutter dagligt.

Hvis du vil begynde at meditere, kan du prøve at vælge en form for meditation baseret på hvad du vil have ud af det.

Der er to hovedformer for meditation:

  • Meditation med fokuseret opmærksomhed. Denne stil koncentrerer opmærksomheden om et enkelt objekt, tanke, lyd eller visualisering. Det hjælper med at befri dit sind for distraktioner. Meditation kan fokusere på vejrtrækning, et mantra eller beroligende lyd.
  • Visualisering. Denne form for meditation hjælper dig til at skabe positive følelsesmæssige forandringer, som kan være medvirkende til at øge både din fysiske og psykiske sundhed. Visualisering bliver brugt i alvorlige sygdomsforløb for at støtte den selvhelbredende kraft.