Mundbind, bankrøverier og traumer i en coronatid

Tankefeltterapi (TFT)

Tankefeltterapi (TFT) kan på en nænsom og hurtig måde, hjælpe mennesker med behandling af gamle traumer og alle andre former for psykisk ubehag.

Eksempler på ubehag kan være: angst, PTSD, depression, kronisk sorg, mindreværd, traumer, chok og afhængigheder.

Disse følelser sætter sig, når de ikke er fordøjet følelsesmæssigt, som forstyrrelser i vores følelsessystem. Hver eneste gang vi oplever noget, der minder om det gamle ubehag, bliver forstyrrelsen aktiveret, hvorefter den sender forkerte signaler til det autonome nervesystem.

Dette betyder i praksis, at vi genlever de samme ubearbejdede følelser gang på gang.

TFT fjerner disse forstyrrelser, så vi kan opleve og leve livet med en ny og åben tilgang.

Mundbind

I øjeblikket har jeg flere klienter med gentagne væbnede bankrøverier bag. I denne coronatid oplever de at blive retraumatiseret, når de møder mennesker med mundbind i det offentlige rum, og i særlig grad de sorte mundbind.

Playmobil mand

Der er mange lag af traumer forbundet med at have oplevet røverier, og det bliver forøget i væsentlig grad med disse mundbind. Særligt de sorte mundbind er virkelig svære at føle tryghed ved.

Efter enkelte specifikke behandlinger rettet mod behandling af gamle traumer omkring mundbind, er frygten sluppet betragteligt, og det kan nu føles ok at møde disse mundbind.

Nænsomt og effektivt slippes frygten og traumet, der har ligget gemt i mange år. Traumer som har været invaliderende og skabt en forringet livskvalitet, bliver opløst, og skaber nye muligheder i livet.

Generelt set er vi mennesker jo meget afhængige af, at kunne aflæse mimik og små bevægelser i ansigtet. Mundbind gør dette fuldstændig umuligt. Det betyder at vi kan opleve en stor usikkerhed i forhold til hinanden. For når jeg ikke kan se at du smiler, hvordan ved jeg så om du er ok.

Ansigtsvisir må være en bedre løsning, både for traumeramte, men også for alle andre.