Veganske glutenfri boller

Grønsagsboller af den lækreste slags.

Jeg har længe ledt efter en god opskrift på sunde gluten- og kornfri boller, og det har vist sig ikke at være helt let. Så jeg har været i køkkenet for at eksperimentere.

Det er der kommet disse skønne boller ud af.

Veganske glutenfri boller

De indeholder primært grønsager, ja faktisk primært kål. Hvem havde troet at kål kan bruges til bollebagning. Men det kan de, og de gør det virkelig godt.

Det bedste ved det, er at du kan bruge rester.

Jeg har f.eks brugt de nederste blade fra blomkål, de yderste blade fra hvidkål, samt selvplukkede strandkål. Men du kan bruge lige hvad du har hjemme.


Opskrift på grønsagsboller 6-8 stk

Tænd ovnen på 190 grader.

Du skal bruge:

  • 300 gram kål
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver

Start med at køre kålen i en foodprocessor indtil det er helt fintdelt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og kør indtil alt er samlet godt.

Form til boller og bag i ovnen ca 20-25 minutter.

Bollerne kan holde sig 3 dage og kan også fryses, og dermed holde ca 6 måneder.